Klankheling

Wat is het doel van klankheling?
Het doel van  klankheling is om een diepere ontspanning van het lichaam te beleven, beter te gaan slapen, bewuster te worden van uw lichaam, rust te brengen in uw hoofd en verbinding met uzelf en anderen te ervaren.

twee handen die een houten duimpiano met metalen pinnetjes spelen.
Duim piano

Wilt u meer informatie over medische voorwaarden klik hier.
Wilt u meer informatie over algemene voorwaarden klik hier.

Hoe werkt klankheling voor de client?
Bij klankheling werk ik met akoestische instrumenten die uw lichaam aanraken. Bijvoorbeeld klankschalen, deze brengen trillingen voort die diep het lichaam in gaan. U kunt dan verder tot uzelf komen en ontspannen. De klankschaal wordt op en/of rondom uw lichaam geplaatst. Ook bij spierpijn kan dit goed helpen. Door de trillingen heelt uw lichaam zichzelf. U bent heel direct met het lichaam bezig door gebruik te maken van instrumenten zoals klankschaal, kabalonga’s, ratels. Deze raken fysiek uw lichaam aan en de trillingen kunnen directer naar binnen gevoerd worden. U wordt dan bewuster van uw lichaam en geest die dan samen in balans kunnen komen.

Dit is géén ontspanningsmassage. Ik werk hier uitsluitend met instrumenten.

Kan ik klankheling ervaren met mijn vrienden?
Ja, een op een sessie is mogelijk, maar ook sessies in een kleine groep van maximaal 5 mensen.  U ligt op een matras of een massagetafel. Ik begeleid u met instrumenten waar u naar kunt luisteren of die u kunt voelen. Ik kan aan huis en bij mij thuis klankwerk geven, dus als u een individuele sessie of een kleine sessie met vrienden wilt, is dit mogelijk.

Wanneer vooral individueel.?

  • Dit is vooral wanneer u klankheling of klankontspanning niet prettig vindt in groepsverband.
  • U kiest voor individuele aandacht en de mogelijkheid om uzelf in alle privacy te uiten.
  • Een individuele sessie is ook voor wanneer u gewoon even wat tijd voor uzelf wilt.

Kleine groep (max. 5 personen)

Een aantal koperen klankschalen op een mat die worden bespeelt.
Klankschalen worden gebruikt bij zowel klankheling als klankontspanning sessies.
  • Wanneer een grote groep niet veilig voelt, is het ook mogelijk om in een kleinere groep klankontspanning te ontvangen.
  • U kunt het ook als een onderdeel van een uitje doen en daar uw vrienden of vriendinnen op trakteren. Dit heeft een positief effect op de onderlinge relaties.
  • Wat dacht u ervan om samen met z’n tweeën klankontspanning of klankheling te ondergaan. Duo klankontspanning is heerlijk en bijzonder.

Grote groepen
Er is zeker een mogelijkheid om aan grote groepen klankwerk te geven. Dit alles gebeurt in overleg. Ik bied ook met grote regelmaat lig-concerten  klankontspanning aan die u terug kunt vinden op de website. Bij grote groepen werk ik samen met een collega klankwerker.