Klankontspanning

Volgende dagen Soundfulness klankontspanning in groepen:
1ste zondag van de maand bij yoga centrum Silentio, Heuvelstraat 1 in Diessen.

Klankontspanning
(volgens de Soundfulness methode)

Een foto van de verschillende soorten instrumenten die gebruikt worden bij klankontpsanning.
Dit soort instrumenten worden gebruikt tijdens een klankontspanning sessie.

Lekker in je vel zitten, goed slapen, ontspannen zijn, geen stress en geen gepieker, vrolijk door het leven gaan. Wie wil dat nu niet? Ik maak gebruik van klanken en massage. Het kan gescheiden maar ook gecombineerd. Het maakt dat klachten voorkomen worden, verminderen of zelfs verdwijnen.

Wat is het doel van klankontspanning?
Het doel van klankontspanning is om je hele lichaam te ontspannen, je hoofd leeg maken, bewust te worden van je lichaam, verbinding met jezelf te maken en uiteindelijk beter te kunnen slapen.
Wilt u meer informatie over algemene voorwaarden klik hier.

Hoe werkt klankontspanning voor de mens?
Bij een klankontspanning zit of ligt men. Terwijl u zit of ligt worden er subtiele akoestische klanken gespeeld die van verschillende instrumenten komen zoals  de gong-drum, verschillende klankschalen, de native flûte, ratels, de sjamanendrum en ook de stem. Deze instrumenten brengen trillingen voort die vervolgens uw lichaam in beweging zetten door het te laten trillen. Door gebruik te maken van verschillende instrumenten kan men verschillende lagen in uw lichaam bereiken. Het is net als een steen die in het water wordt gegooid.  Uw lichaam bestaat ten slotte voor 70 à 80% uit water. De trillingen worden zo door het lichaam doorgegeven naar alle cellen. De klankontspanning wordt afgesloten met thee en iets lekkers. Even rustig samen zijn om daarna ontspannen naar huis te gaan.

Tonny gebruikt de ocean drum bij een vrouw met een rolstoel beperking.
Een klankontspanning sessie in Almere voor mensen met een beperking.

Voor wie is het?
Voor iedereen, zowel instellingen als particulieren en zowel volwassenen als kinderen. Met instellingen worden bijvoorbeeld zorginstellingen voor mensen met dementie, een meervoudige handicap, ouderen en mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel bedoelt.
Voor bedrijven zou dit een leuke manier zijn om bijvoorbeeld een teambuilding dag of bedrijfsuitje te starten of af te sluiten. Dit zou een goede manier kunnen zijn om samen uw hoofd leeg te maken en te ontspannen om weer ontspannen samen verder te gaan.