Massage

Wat is een massage?
Massage is een eeuwenoude vorm van  lichaamswerk. Het is een zelf-helende en verbindende behandeling die gebruik maakt van handen om het lichaam te helen. Er komt geen medicatie aan te pas, in plaats daarvan gaat het lichaam  zijn eigen krachten aanspreken door het zelf-helend vermogen in te zetten. Dit maakt ook dat het lichaam op  een energetisch niveau kan herstellen en weer fit kan worden.

Wilt u meer informatie over medische voorwaarden klik hier.
Wilt u meer informatie over algemene voorwaarden klik hier.

Waarom zou u naar een masseur gaan?
Dit kan zijn om te ontspannen, maar er is nog meer mogelijk.  Mensen komen ook voor een massage nadat ze zijn vastgelopen in het dagelijks leven. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat men klachten heeft als hoofdpijn, rugpijn of blijvende vermoeidheid.

Massage blijkt heel goed te helpen en klachten, die al jaren aanwezig  zijn kan het verminderen of verdwijnen.  Door massage vergroot men de bewustwording van het eigen lichaam en komt zo meer in contact met zichzelf. Er wordt verbinding gemaakt tussen lichaam en geest. Mensen ontdekken waar de pijn vandaan komt en kunnen die een plaats geven.

Er zijn twee vormen van massage, de integraal holistische massage en de ontspanningsmassage, hieronder een korte uitleg van beiden:

Integraal holistische massage

Wat is het doel van integraal holistische massage?
Deze massage is er opgericht om mensen te helen en weer bewust te laten worden van hun lichaam en geest. Het verwerken en inzichten krijgen in oorzaken en achtergronden.

Waarvoor wordt integraal holistische massage vaak gebruikt?

Handen op de onderste wervel van de ruggengraat van een client.
Een combinatie van verschillende diepdruk technieken wordt toegepast bij integrale holistische massage.
  • schouder-, rug- en nekklachten;
  • vermoeidheid als gevolg van stress;
  • verlichten van pijnklachten als gevolg van reuma, artrose of een hernia;
  • als onderhoud na fysiotherapie;
  • Mens weer in balans brengen van lichaam en geest;

Dit gebeurt door een diepgaande en een stevige massage.  Integraal holistische massage gaat uit van een holistische visie waar lichaam en geest één geheel is. Elk klein onderdeel maakt deel uit van het grotere geheel. U kent misschien wel de zegswijze, “als ik hier druk doet het daar zeer”.  Zo werkt het lichaam. Het is allemaal verbonden met elkaar. Er kunnen zo ook emoties geraakt worden die u dichter bij uzelf brengen waardoor u zelfbewuster kunt worden en beter met uw problemen leert omgaan. Dit alles gaat in samenwerking met de masseur als begeleider. Je werkt samen bij deze massage. Het is dan ook een massage op maat.

Integraal holistische massage maakt gebruik van vijf verschillende massagevormen die gecombineerd worden zodat er een massage op maat gemaakt kan worden. Deze vormen zijn:

Klassieke massage
Ontspannen van het gehele lichaam, spieren, weefsels en gewrichten.

Bindweefselmassage
Activeert het zelf herstellen van (diepere) spanningen en klachten in uw lichaam.

Pulsen
Geeft een diepe ontspanning van binnenuit waardoor het loslaten van spanningen makkelijker wordt.

Stretchen
Activeert de doorstroming van energie (vitaliseren).

Energetische massage
Loslaten van blokkades en spanningen en contact maken met uw innerlijke en gevoel.

De werkwijze

Handen op de zijkant van gezicht en schouder van cliënt.
Cliënt geniet van een heerlijke massage en komt compleet tot rust.

U ligt op een massagetafel. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke oliën (synergie biologische massage) of  kokosolie. Tijdens de massage zal de masseur u begeleiden door middel van vragen als; Wat voelt u? of; Wat neemt u waar? Op deze manier ontstaat er meer inzicht in de signalen die uw lichaam geeft. Zo wordt uw bewustwording vergroot over uw lichaam om klachten te voorkomen, verlichten of te laten verdwijnen.

Ontspanningsmassage

Wat is het doel van ontspanningsmassages?
Vermoeidheid laten verdwijnen, de energie weer heerlijk laten doorstromen, zachtheid voelen, weer tot uzelf komen, beter slapen en  rust brengen in uw hoofd. Deze massage zorgt ervoor dat het gehele lichaam weer ontspannen wordt. Dit geeft een kalmerende en rustgevende werking. Verbetert de doorbloeding en de stofwisseling.

Er wordt géén bindweefselmassage toegepast.

Let op!
Zorg dat u zich bewust bent van de algemene voorwaarden voordat u een afspraak maakt. Dit in verband met hygiëne en andere belangrijke punten.